latinica  ћирилица
04/07/2017 |  17:35 ⇒ 05/07/2017 | 09:35 | Аутор: РТРС

Вимблдон ексклузивно на РТРС-у; Ђоковић у другом колу

Јавни РТВ сервис Републике Српске једини у БиХ посједује ексклузивно право преноса мечева са Вимблдона. Уживајте у врхунском тенису и у наредним данима само на програму РТРС-а.
Вимблдон (ФОТО: worldversus.com) -
Вимблдон (ФОТО: worldversus.com)

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у друго коло Вимблдона, пошто му је у првом колу меч због повреде ноге предао Словак Мартин Клижан.

Клижан је меч предао у другом сету при вођству Ђоковића од 2-0, а први сет српски тенисер је добио са 6:3.

И швајцарски тенисер Роџер Федерер пласирао се у друго коло, пошто му је Украјинац Александар Долгополов предао меч због повреде зглоба. Федерер је у тренутку предаје водио са 1-0 (6:3), а у другом сету је имао предност од 3:0. Он ће у наредном колу играти против бољег из меча Васека Поспишила и Доминика Тима.

Аргентинац Хуан Мартин дел Потро такође се пласирао у друго коло послије трочасовне борбе са Танасијем Кокинакисом.

Аргентинац је савладао Аустралијанца са 6:3, 3:6, 7:6 (2), 6:4, искористивши тек седму меч лопту, а у наредном колу ће играти са Ернестсом Гулбисом.

У наредну рунди на теренима Ол Ингланд Клаба пласирао се и Давид Ферер који је добио дуел ветерана са 22. носиоцем Ришаром Гаскеом са 6:3, 6:4, 5:7, 6:2.

Искусни Шпанац у другом колу чека Стива Дарсиса, који је послије пет сетова надиграо Рикардаса Беранкиса.

Данас је славио и Казахстанац Михаил Кукушкин, савладао је послије преокрета Јапанца Тара Данијела са 4:6, 6:4, 7:6 (4), 6:2. Његов сљедећи противник је Миша Зверев који је био убједљив на старту 131. Вимблдона.

Јанко Типсаревић је због повреде леђа предао меч Џереду Доналдсону. Српски тенисер је меч предао у првом сету при вођству Доналдсона 5:0. Душан Лајовић изборио је друго коло побједом над Стефаносом Циципасом.

Лајовића у другом колу очекује много тежи задатак пошто ће му противник бити Швајцарац Роџер Федерер.

Једина српска представница у женском синглу, Јелена Јанковић, такмичење је завршила већ на старту турнира пошто је у првом колу поражена од Агњешке Радвањске са 2:0, по сетовима 7:6 и 6:0.

Побједе Азаренке, Суарес Наваро и Остапенко

Бјелоруска тенисерка Викторија Азаренка пласирала се у друго коло лондонског Вимблдона пошто је побиједила Американку Кетрин Белис са 3:6, 6:2, 6:1.

Освајачица Ролан Гароса Летонка Јелена Остапенко побиједила је Бјелорускињу Александру Саснович са 6:0, 1:6, 6:3, а Шпањолка Карла Суарес Наваро, послије резултатског преокрета, савладала Канађанку Ежени Бушар са 1:6, 6:1, 6:1.

Викторија Азаренка, тренутно 683. тенисерка свијета, игра свој први гренд слем турнир откако се породила у децембру. Она је побиједила 40. тенисерку свијета за сат и 46 минута. То је био њен трећи меч откако се вратила такмичењима.

Азаренка ће у другом колу играти против Рускиње Елене Веснине, која је побиједила сународницу Ану Блинкову са 6:4, 5:7, 6:2.

Освајачица Ролан Гароса Летонка Јелена Остапенко побиједила је у првом колу Бјелорускињу Александру Саснович са 6:0, 1:6, 6:3. Она ће играти против Канађанке Франсоа Абанде.

Шпањолка Карла Суарес Наваро пласирала се у друго коло пошто је побиједила Канађанку Ежени Бушар са 1:6, 6:1, 6:1. Њена противница биће Кинескиња Шуај Пенг.

Британка Џоана Конта почела је турнир побједом од 6:2, 6:2 против Су Веј са Тајвана. Она ће играти против Доне Векић из Хрватске, која је са 6:7, 6:4, 6:1, побиједила Рускињу Наталију Вихљанцеву.

Подсјећамо, Јавни РТВ сервис Републике Српске једини у БиХ посједује ексклузивно право преноса мечева са Вимблдона. Уживајте у врхунском тенису и у наредним данима само на програму РТРС-а.