latinica  ћирилица
03/07/2017 |  14:09 ⇒ 14:09 | Аутор: РТРС

Пет ствари које интелигентни људи никада не раде

Постоје различите врсте интелигенције, а изузетно интелигентне људе веома је лако препознати по томе што они баш никада неће учинити ових пет ствари.
Интелигенција (Фото: Thinkstock) -
Интелигенција (Фото: Thinkstock)

Не криве друге за своје неуспјехе

Интелигентни људи никада нису добили непрелазну оцјену "зато што их професор мрзи" или јер "није био расположен". Шеф нема "нешто против њих јер је љубоморан", а за љубавне неуспехе никада не криве само своје партнере. Они знају да разлог неуспјеха морају потражити у својим одлукама и поступцима, а овакво искуство им служи да науче нешто ново.

Знају да нису увијек у праву

С њима се може о свему разговарати, они не слушају само свој глас, већ покушавају да уваже туђе ставове и мишљења. Отвореног су ума и промијениће свој став о нечему ако схвате да нису имали ваљане аргументе.

Нису агресивни

Када се појави проблем, интелигентни људи не вичу и не улазе у физичко решавање сукоба. Они реагују смирено и проналазе решење разговором.

Имају разумијевања за друге

Саосећајни су, врло радо помажу свима, чак и када се то од њих не тражи и веома лако се поистовећују с другим људима и њиховим проблемима, слушају их и труде се да их разумију.

Не мисле да су бољи од других

Интелигентни људи не мисле да су изнад свих осталих. Напротив, свима радо помажу да остваре своје циљеве и покушавају да им покажу да и они могу бити успјешни. Ријетко причају негативно о другима и ретко критикују туђе животне одлуке, пише "Бизнис инсајдер".

Извор: Новости