latinica  ћирилица
03/07/2017 |  09:35 ⇒ 10:05 | Аутор: РТРС

Златна вода за љепоту и здравље

Златна вода је вода обогаћена јонима злата, слично као и сребрна вода, која јача имунитет, а припрема се врло лако.
Златна вода за љепоту и здравље - Фото: Novosti.rs
Златна вода за љепоту и здрављеФото: Novosti.rs

Можете да се умивате њом, правити облоге или је користити за масажу, тврди руска љекарка Јулија Дороњина. Злато помаже да се поништи штетна оксидација која настаје због свакодневне изложености токсинима и загађивачима. Осим што дјелује антибактеријски и противупално, злато такође избјељује старачке пјеге и мрље настале усљед сунчевог зрачења. Ово је рецепт за припремање и коришћење златне воде из њене књиге "Шунгит - камен спасилац".

Припрема: Узмите златан новчић, дукат или комад накита од (искључиво) жутог злата, без украсног камења, тежине око три грама. Добро га оперите под млазом воде и ставите у неоштећен емајлирани лончић. Прелијте злато са две чаше филтриране воде и оставите да ври на ниској температури све док се количина воде не смањи на половину. Извадите злато, а воду користите за умивање, масажу или као облог против болова у мишићима, као и за стимулацију лимфне дренаже.

Златна вода успорава потрошњу колагена и еластина, стимулише раст ћелија, тако што омогућава да се молекули кисеоника транспортују право у кожу, због чега се она ревитализује и добија младолик изглед. Такође, подстиче циркулацију, јача тонус мишића, а одговара свим типовима коже. Ако се умивате златном водом, масна кожа губи сувишан сјај и постаје глатка, а сува постаје мека и хидрирана. Испирање косе овом водом јача длаку и ревитализује кожу главе.

Извор: Агенције