latinica  ћирилица
29/06/2017 |  07:26 ⇒ 12:04 | Аутор: РТРС

Градишка: Састанак поводом изградње моста на Сави

У Градишци се одржава састанак делегација Републике Српске, БиХ и Хрватске у вези са градњом моста на ријеци Сави код Градишке.
Градишка - састанак делегација Републике Српске, БиХ и Хрватске у вези са градњом моста на ријеци Сави код Градишке - Фото: СРНА
Градишка - састанак делегација Републике Српске, БиХ и Хрватске у вези са градњом моста на ријеци Сави код ГрадишкеФото: СРНА

Састанку присуствују министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић, директор предузећа "Ауто-путеви Републике Српске" Душан Топић, секретар у Министарству комуникација и транспорта БиХ Игор Пејић, те хрватска делегација на челу са државним секретаром у Министарству мора, промета и инфраструктуре Томиславом Михотићем.

Састанку, који се одржава у згради општине, присуствује је и замјеник начелника Градишке Огњен Жмирић.

Министар саобраћаја и веза у Влади Српске, Неђо Трнинић очекује да се на овом састанку приближе ставови, када је ријеч о почетку градње овог објекта.

Трнинић је нагласио да је циљ да се убрза доношење рјешења у стварима које хрватска страна треба да учини како би почела изградња моста.

- Ми смо завршили све потребне дозволе и папире, а формирана је и заједничка комисија за израду тендерске документације. Сада је на хрватској страни да заврши свој дио. Желимо да се на састанку у Градишци то мало убрза - рекао је Трнинић.

Извор: РТРС/СРНА