latinica  ћирилица
28/06/2017 |  22:58 ⇒ 23:01 | Аутор: РТРС

Богдановић за 36 милиона потписао за Кингсе

Бек шутер репрезентације Србије Богдан Богдановић потписао је трогодишњи уговор са екипом Сакраменто Кингса према којем ће у наредном периоду добијати 12 милиона долара по сезони, јављају извори блиски лиги.
Богдан Богдановић (Фото: Драган Станковић) - Фото: ТАНЈУГ
Богдан Богдановић (Фото: Драган Станковић)Фото: ТАНЈУГ

Богдановић ће тако напустити Фенербахче са којим је претходне сезоне остварио највећи клупски успјех у досадашњој каријери – освајање Евролиге. Истовремено, он постаје и најплаћенији играч "Краљева", иако до сада није одиграо нити један минут на НБА паркетима.

Уговор ће, наводе амерички медији, трајати три године. Такође, Богдан ће новим уговором постати најплаћенији руки у историји читаве НБА лиге. Права на 24-годишњег бека Кингси су стекли након трејда са Финикс Сансима, који су Богдановића бирали на драфту из 2014. године на 27. позицији прве рунде.

Сјајни српски шутер ће се тако прикључити српској "колонији" у Сакраменту, будући да су некада прослављени кошаркаши тима из калифорнијске престонице Владе Дивац и Предраг Стојаковић запослени у руководству клуба. Српски кошаркаш ће велику конкуренцију на позицији "двојке" имати и у Бадију Хилду, који је у Сакраменто дошао у размјени за сјајног центра Демаркуса Казинса.

Богдановић је у каријери освојио двије сребрне медаље са српским државним тимом – 2014. на Свјетском првенству у Шпанији и 2016. на Олимпијским играма у Рију. Са клубовима је такође имао много успјеха – освојио је бројне трофеје у домаћим такмичењима играјући за Партизан и Фенербахче, а био је и најкориснији играч финала турске лиге у претходној сезони.

У Евролиги је у протеклој сезони на 22 сусрета просјечно биљежио 14,6 поена, 3,8 скокова и 3,4 асистенције уз изванредне проценте шута, што је било довољно да заслужи пласман у идеалну петорку такмичења. Богдановић ће уговор потписати са тимом из Калифорније 6. јула, када званично почне прелазни рок.

Извор: Независне