latinica  ћирилица
28/06/2017 |  19:18 | Аутор: РТРС

Кнежевић: Експлоатација сопственог народа због НАТО-а

Црној Гори не постоје реални извори за повећање издатака за одбрану и Влада не може другачије испунити НАТО обавезу осим "експлоатацијом сопственог народа", оцијенио је један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић.
Милан Кнежевић (Фото: Youtube/in4snet) -
Милан Кнежевић (Фото: Youtube/in4snet)

"Задовољство генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга због одлуке Владе да повећа издвајања на одбрану садржано је у најави повећања ПДВ-а на 21 одсто, противуставном укидању такозваног Закона о мајкама и ударом на сиротињу која мора да финансира НАТО експерименте по свјетским жариштима", навео је Кнежевић.

Он је рекао да цифре потврђују да је био у праву да ће Црна Гора бити у обавези да издваја 70 милиона евра за одбрану без војних мисија.

Кнежевић је прецизирао да ће ефекат повећања ПДВ-а на 21 одсто допринијети буџету на годишњем нивоу за 83.592.000 евра, а акцизе ће допринијети повећању од 10.418.000 евра.

Он је рекао да се сабирањем ових цифара долази до износа који у ствари представља обавезујући издатак за одбрану и војне мисије које НАТО тражи од Црне Горе.

"Нажалост, таксе и порези у текућем буџету учествују са 48,65 одсто, а у наредном ће бити више од 50 одсто", навео је Кнежевић.

Извор: СРНА