latinica  ћирилица
28/06/2017 |  15:19 ⇒ 15:57 | Аутор: РТРС

Мирјанић: Разматрани будући видови сарадње

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић разговарао је данас у Пољској са почасним конзулом БиХ Станиславом Луниевским и амбасадором БиХ у Пољској Душаном Ковачевићем о унапређењу регионалне и привредне сарадње између Српске и Пољске.
Министар Мирјанић у посјети Пољској - Фото: СРНА
Министар Мирјанић у посјети ПољскојФото: СРНА

Мирјанић је у Привредно-трговинској комори у Бјалистоку присуствовао и потписивању Споразума о сарадњи између подручне Привредне коморе Бањалука и Коморе Подласког војводства, саопштено је из ресорног министарства.

На састанцима су разматрани и будући видови сарадње у областима прераде пољопривредних производа, заједничког учешћа на трећим тржиштима, као и у дрвопрерађивачком сектору.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић данас је у Пољској разговарао са директором Мљекаре "Млековита" Дариусом Сапинским о могућностима за преузимање Мљекаре "Шњеготина" из Републике Српске.

"Млековита" је основана 1928. године, има мрежу од 14 погона у Пољској и тренутно је трећа мљекара по производњи у Европи, саопштено је из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Током ове посјете, уприличен је и сусрет са управом компаније, обилазак погона за производњу и разговор о пољопривредној сарадњи.

Извор: СРНА