latinica  ћирилица
28/06/2017 |  13:41 | Аутор: РТРС

Салиховић на испитивању у Тужилаштву БиХ

Суспендовани главни тужилац Тужилаштва БиХ Горан Салиховић од јутрос се, у својству осумњиченог, налази на испитивању у Тужиластву БиХ, сазнаје Журнал.
Горан Салиховић - Фото: СРНА
Горан СалиховићФото: СРНА

Осумњичен је да је, током свог мандата, злоупотријебио службени положај и овлаштења, а поред тога му на терет стављају и кривично дјело несавјестан рад у служби. Осим ненемјенског трошења новца Тужилаштва БиХ осумњичен је и да је, мимо законом прописаних процедура, у својој канцеларији држао најмање стотину кривичних предмета које није дао у рад.

Против Салиховића подигнута је и дисциплинска тужба, због злоупотреба у истражним поступцима. Првостепени дисциплински поступак је окончан, те се у наредним данима очекује доношење одлуке о његовом разрјешењу. Дисциплински поступак је одвојен од кривичног који је започео доношењем наредбе о провођењу истраге.

У Тужилаштву БиХ, како сазнаје Журнал, разматра се чак и могућност предлагања мјера забране путовања за осумњиченог Салиховића. Коначна одлука о евентуалним мјерама забране биће донесена након испитивања.

Извор: Журнал