latinica  ћирилица
28/06/2017 |  13:28 | Аутор: РТРС

Министарство просвјете и културе Српске суфинансира студентске пројекте

Министарство просвјете и културе Републике Српске суфинансираће у овој години 28 програма или пројеката студентских организација у укупном износу од 180.000 КМ.
Универзитетски кампус - Фото: Screenshot
Универзитетски кампусФото: Screenshot

На Јавни конкурс за суфинансирање програма и пројеката студентских организација високошколских установа у Републици Српској, који је расписан 3. маја, пријављено је укупно 36 програма, саопштено је из ресорног министарства.

Комисија за избор програма и пројеката, коју чине два члана предложена од стране Уније студената Републике Српске, један члан именован на приједлог Одбора за питања младих Народне скупштине Републике Српске и два члана на приједлог Министарства просвјете и културе, одлучила је да буде суфинансирано 28 пројеката.

На основу коначног приједлога Комисије, министар ће донијети рјешење о суфинансирању програма и пројеката студентских организација за ову годину, након чега ће са студентским организацијама бити потписани одговарајући уговори о суфинансирању. Резултати Јавног конкурса за суфинансирање програма и пројеката студентских организација високошколских установа у Републици Српској доступни су на интернет порталу ресорног министарства.

Извор: СРНА