latinica  ћирилица
27/06/2017 |  19:31 | Аутор: РТРС

Фоча: ДНС-у приступио опозициони одборник са највише гласова

Независни одборник у Скупштини општине Фоча Сребренко Кунарац, који је одборнички мандат освојио на листи НДП-а, приступио је Општинском одбору ДНС-а и Клубу одборника те странке.
Фоча - Фото: РТРС
ФочаФото: РТРС

Кунарац је на конференцији за медије Општинског одбора ДНС-а рекао да је основни разлог његовог размимоилажења са НДП-ом начин дјеловања у Скупштини општине Фоча, јер сматра да се странка морала много активније укључити у разговоре о формирању скупштинске већине.

"Као одборник који је на тој листи добио највећи број гласова, вјеровао сам да ће се више уважавати моје мишљење о томе како би странка требала да дјелује у локалном парламенту, али се то, нажалост, није десило. У фочанском ДНС-у сам препознао људе који држе до дате ријечи и којима је искрено стало да Фоча буде љепше мјесто за живот", рекао је Кунарац.

Он је напоменуо да је, као предузетник, велику подршку бирача, прије свега, добио на основу својих радних резултата и да се и кандидовао да би на основу свог предузетничког искуства покушао да допринесе развоју локалне заједнице, те да вршење одборничке дужности не види у критиковању сваког потеза власти.

"Сматрам да ћу већи допринос дати ако се активно укључим у процес креирања одлука од којих зависи будућност ове општине. Ово је локална скупштина, ми смо мала средина и сви требало заједно да радимо на побољшавању услова живота како бисмо смањили одлазак младих са ових простора", рекао је Кунарац.

Он је додао да је за овај потез добио подршку више од половине чланова фочанског НДП-а, који ће, како је навео, ускоро прећи у ДНС.

Предсједник Општинског одбора и Клуба одборника ДНС-а Споменко Стојановић истакао је да је Кунарац угледан млади привредник, чијим се приступањем ова странка значајно појачала.

"Ми смо и прије локалних избора имали разговоре и Кунарац је исказивао симпатије према ДНС-у, а стицајем неких околности нашао се на листи НДП-а на којој је освојио одборнички мандат. За седам мјесеци заједничког рада у Скупштини општине схватио је на који начин ради ДНС и да нам је опште много важније од страначких и интереса појединаца", рекао је Стојановић.

Клуб одборника ДНС-а у СО Фоча од сада ће имати четири одборника.

Извор: Срна