latinica  ћирилица
27/06/2017 |  17:17 | Аутор: РТРС

Донесена одлука о уништавању неисправне муниције Оружаних снага БиХ

Предсједништво БиХ донијело је данас одлуку о уништавању неисправне муниције Оружаних снага БиХ, која је идентификована на локацијама "Кула 2" у Мркоњић Граду и "Габела" у Чапљини.
Муниција - Фото: илустрација
МуницијаФото: илустрација

Министарство одбране БиХ задужено је да уништи све количине неисправе муниције.

Предсједништво БиХ усвојило је Извјештај о извршењу буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2016. годину, те примило к знању Информацију о службеној посјети делегације Министарства одбране БиХ Министарству националне одбране Кине, саопштено је из Предсједништва БиХ.

На данашњој сједници у Сарајеву усвојен је текст Декларације Процеса сарадње у југоисточно Европи /СЕЕЦП/ Самита шефова држава и влада, који ће бити одржан у Дубровнику 30. јуна, те платформу за наступ делегације БиХ на овом Самиту.

На овом скупу делегацију БиХ предводиће предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић.

Предсједништво БиХ донијело је одлуке о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања више међународних споразума, међу којима је споразум између Савјета министара БиХ и Владе Македоније о условима путовања држављана двије земље, те уговора између БиХ и Владе Кине на подручју ветеринарства.

На сједници је донесена одлука којом се одобрава закључивање меморандума о разумијевању између Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и Развојног програма УН /УНДП/.

Извор: Срна