latinica  ћирилица
27/06/2017 |  15:57 ⇒ 15:57 | Аутор: РТРС

Оставке у СНН - у због лажираног текста

Три истакнута новинара ЦНН - а поднијела су данас оставке пошто је ова медијска кућа прво повукла, а потом се и извинила због текста објављеног на њиховом сајту о наводним везама између руског инвестиционог фонда и блиског сарадника америчког предсједника Доналда Трампа, јавили су амерички медији.

Оставке су поднели Томас Френк, аутор спорног текста, Лекс Харис, водитељ редакције за истраживачко новинарство и Ерик Лихтблау. У уклоњеној причи, која је у четвртак објављена на сајту ЦНН - а, било је наведено да истражитељи Сената спроводе истрагу о састанку члана Трамповог транзиционог тима Антонија Скарамуција и директора руског фонда Кирила Дмитријева, који је наводно одржан прије Трампове инаугурације.

ЦНН је у петак увече повукао причу новинара Томаса Френка, наводећи да у њој нису испуњени стандарди тог медија и извинио се Скарамуцију. Предсједник САД, Доналд Трамп, искористио је ове оставке да данас, на Твитеру, поново нападне кредибилитет тог емитера постављјући питање одговорности за остале, како је рекао, лажне вијести.

Извор: Блиц