latinica  ћирилица
27/06/2017 |  14:49 | Аутор: РТРС

Звезда смањила дуг на 30 милиона евра, тражи двије титуле

У уторак је на програму сједница нове Скупштине Црвене звезде, а како преносе Вечерње новости, главна вијест биће да је дуг смањен на 30 милиона евра.
Стадион Црвене звезде - Фото: РТРС
Стадион Црвене звездеФото: РТРС

Нови сазив Скупштине засједа од 18 часова на стадиону Рајко Митић, а осим дуга у центру пажње биће претходна сезона без трофеја.

Како преносе Новости, Терзић ће објаснити како је успио да без великих прихода од такмичења, улазница и маркетинга драстично смањи потраживања повјерилаца, прије свих банака (Марфин, Универзал), која су прије само три године износила 52 милиона евра, а у односу на прошлу скупштину 36 милиона.

На Скупштини ће бити изнијет на гласање захтјев упућен ФС Србије за признавање титуле првака Србије из 1946. и враћање титуле шампиона Југославије освојене 1986. која је била призната од стране Предсједништва ФС Југославије и УЕФА, јер је Звезда играла Куп шампиона, али која је 29. јула 1987. послије тужбе Партизана Уставном суду и Суду удруженог рада припала црно-бијелима.

ФСЈ је те 1986. поништио цијело посљедње коло, казнио све клубове одузимањем шест бодова у наредном шампионату и 12 тимова је морало да одигра поново поништену рунду.

Црно-бијели нису хтјели да играју против Жељезничара (изгубили 3:0), па је тако титула припала Црвеној звезди.

Партизан ФСЈ није тужио спортским судовима ФИФА и УЕФА, већ Суду удруженог рада који је поништио одлуку. Звезда сматра да је то нелегитимна одлука и тражи да ФС Србије призна оно што су прихватили ФСЈ и УЕФА.

Извор: Б92