latinica  ћирилица
27/06/2017 |  10:32 ⇒ 18:47 | Аутор: РТРС

Додик: Српска рачуна на потенцијале војне индустрије Србије (ФОТО/ВИДЕО)

Најновија достигнућа у области одбрамбене индустрије приказана су на Осмом међународном сајму наоружања и војне опреме "Партнер 2017", који је у Београду отворио предсједник Србије Александар Вучић
Милорад Додик и Александар Вучић - Фото: РТС
Милорад Додик и Александар ВучићФото: РТС

Отварању је присуствовао и предсједник Републике Српске Милорад Додик, који истиче да је веома важно да се моћ и политички значај Србије ојача кроз достигнућа намјенске индустрије.

На сајму излажу и предузећа из Републике Српске. Намјенска индустрија у Српској се полако буди, истичу у Техничко-ремонтном заводу Братунац.

- Сваке године наравно повећавамо капацитете, освајамо нове производе, битно нам је да демонстрирамо да и ми из Републике Српске имамо шта да понудимо тржишту.  Један од наших производа јесте машина за хуманитарно деминирање која је производ наше памети, нашег умијећа, која проналази своје тржиште широм Африке у мисијама УН - истакао је генерални директор Техничко- ремонтног завода Братунац Славко Ристић.

Србија као најмоћнија земља у региону, на прави начин мисли о својој одбрани и сарадњи са свима, каже предсједник Српске Милорад Додик, истичући да је ово порука да је Србија стабилна и да има своју индустрију која може да обезбиједи потпуно стабилан одбрамбени систем у било којој евентуалној ситуацији.

- Ми у Републици Српској наравно са становишта наше безбједности рачунамо на потенцијале које има војна индустрија Србије, и у том погледу већ разговарамо везано за модернизацију наших полицијских структура, што је веома важно. Данас је разговарано и о томе како се наши људи овдје требају појавити на обукама - додао је Додик.

Додик на штанду Предузећа за производњу и ремонт "Орао" из Бијељине (Фото: Срна)

Нова генерација наоружања која је представљена на сајму доприноси већој одбрамбеној моћи Србије.

- То је веома важно да се, из два угла – једно да се ми осећамо сигурније и безбједније у нашој земљи, све то полако улази у оружје и оруђе Војске Републике Србије, а са друге стране – то је за нас од изванредног значаја за развој и напредак наше економије - нагласио је предсједник Србије Александар Вучић.

Додик и Вучић на Међународном сајму наоружања у Београду (Фото: Срна)

Тродневни сајам наоружања у Београду окупио је 128 излагача, од којих је 37 страних, из више од 20 земаља.