latinica  ћирилица
27/06/2017 |  10:27 | Аутор: РТРС

Вестбрук МВП сезоне у НБА лиги

Кошаркашки интернационалац Србије Никола Јокић није добио награду за играча који је највише напредовао у протеклој НБА сезони јер је ту титулу однио крило Милвокија Јанис Адентокумбо. За најкориснијег играча проглашен је бек Оклахома Сити Тандера Расел Вестбрук који иза себе има сезону какву нико није имао у посљедњих 45 година.
Расел Вестбрук - Фото: Getty Images
Расел ВестбрукФото: Getty Images

Статистика наступа Расела Вестбрука током протекле сезоне се готово граничи са немогућим.

На 82 утакмице забиљежио је чак 42 трипл-дабла, са просјеком од 31,6 поена, 10,7 скокова и 10,4 асистенције, а два пута је имао серију од седам трипл-даблова, по чему је први у историји НБА. Уз то је четири пута био играч недјеље и два пута, у новембру и фебруару, играч мјесеца Западне конференције. Статистика коју, вјероватно, још дуго нико неће надмашити.

Наш интернационалац Никола Јокић се нашао у такође жестокој конкуренцији за избор играча који је највише напредовао у протеклој НБА сезони.

Упркос сјајним резултатима које је остварио током сезоне и освојио симпатије публике и саиграча, титулу је однио грчки кошаркаш Јанис Адетокубо.

Крило Милвоки Бакса Јанис Адетокубо је добио 428 поена у гласању, док је Јокић као другопласирани имао 161.

И Грк нигеријског поријекла има импозантну статистику. Протекле сезоне је просјечно биљежио 22,9 поена уз 8,8 скокова и 5,4 асистенција; три пута је забиљежио трипл-дабл у сезони и има их укупно осам у каријери; и постао је пети играч у историји НБА који је предводио свој тим у поенима, скоковима, асистенцијама, украденим лоптама и блокадама у једној сезони.

Управо овако сјајна статистика ривала нашег интернационалца потврђује колико је Никола Јокић морао сјајно играти да би се уопште нашао у оваквој конкуренцији на другом мјесту.

Никола Јокић је био и у ужој конкуренцији за најбољу асистенцију али је и ту титулу однио Стеф Кари из шампионског Голден Стејта.

Најбољи тренер је Мајк Д'Ентони из Хјустона, дефанзивац је Дрејмонд Грин из Голден Стејта, руки је Малком Бронгдон из Милвокја, а "шести играч" Ерик Гордон из Чикага. 

Извор: РТС