latinica  ћирилица
26/06/2017 |  21:50 | Аутор: РТРС

Послије одмора боље радимо

Мада се вјеровало да су људи који не користе одмор успјешнији и брже напредују у каријери, реалност је потпуно другачија
Годишњи одмор - Фото: илустрација
Годишњи одморФото: илустрација

Неки запослени воле да глуме жртве, па с нескривеним поносом јадикују како, због обима посла, нису успјели да искористе одмор. Да не би требало да буду поносни на ту чињеницу показује једна америчка студија.

Мада се вјеровало да су људи који не користе одмор успјешнији и брже напредују у каријери, реалност је потпуно другачија. Они којима је остало између 11 и 15 дана одмора су имали 6,5 одсто мању шансу да добију повишицу или унапређење од оних који су искористили све дане.

Разлог може бити то што су људи који нису искористили одмор претерано под стресом, па не могу да буду продуктивни као они који су се одмарали "за све паре".

Објашњење може бити и то да је реч о мање способним запосленима који нису стигли да заврше сав посао на вријеме, па су зато прескочили одмор. Шта год био разлог, јасно је да људи који одлазе на одмор неће платити цех назадовањем у каријери. И зато, слободно се одмарајте.

Резултате, ипак, треба узети са резервом јер је наручилац студије америчка туристичка организација.

Извор: Новости