latinica  ћирилица
26/06/2017 |  16:26 ⇒ 16:34 | Аутор: РТРС

Видовданска повеља Бранку Брђанину Бајовићу

Књижевник Бранко Брђанин Бајовић добитник је Видовданске повеље 2017, која ће му бити уручена 28. јуна на 25. Видовданским пјесничким сусретима на Сокоцу, одлучио је жири ове манифестације.
Црква Светог пророка Илије на Сокоцу - Фото: СРНА
Црква Светог пророка Илије на СокоцуФото: СРНА

Жири који чине чланови Књижевног клуба "Романија", СПКД "Просвјета" општине Соколац, соколачке Народне библиотеке и Установе за културу, те Црквене општине Соколац, одлучио је да ове године повеља за свеукупно књижевно дјело буде додијељена Брђанину, српском књижевнику и позоришном критичару, драматургу и професору Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Видовдански пјеснички сусрети биће одржани у 28. јуна у порти Храма Романијска Лазарица.

Традиционалним пјесничким сусретима на Романији претходиће Поетски помен на Војничком спомен гробљу Мали Зејтинлик, на коме ће своје стихове читати пјесници-учесници Видовданских пјесничких сусрета.

На 25. Видовданским пјесничким сусретима учествују Бранко Брђанин Бајовић, Слободан Јовић, Данило Јокановић, Рајко Лукач, Владимир Јагличић и Миленко Јевђевић.

Традиционалну "Бесједу о Видовдану" ове године говориће књижевник са Сокоца Миланко Боровчанин Ромсок.

Из одбора за организовање ових сусрета најавили су припрему антологије Видовданских пјесничких сусрета на Романији, која ће изаћи из штампе до наредног Видовдана.

Извор: СРНА