latinica  ћирилица
26/06/2017 |  15:44 ⇒ 17:27 | Аутор: РТРС

МУП Српске спровео кампању "Избјегни замку" (ВИДЕО)

Министарство унутрашњих послова Републике Српске за пет мјесеци ове године открило је 222 случаја злоупотребе дроге. Одузето је око 118 грама хероина, 506 грама кокаина, и 419 грама амфетамина.
Бањалука:Зграда МУП-а - Фото: РТРС
Бањалука:Зграда МУП-аФото: РТРС

Поводом Међународног дана борбе против кријумчарења и злоупотребе дроге, МУП Српске на подручју свих полицијских управа спровео је кампању под називом "Избјегни замку" којом су упознали грађане на штетност дрога.

У првих пет мјесеци на подручју Бањалука евидентирано је 26 кривичних дјела и 39 прекршаја због продаје и употребе опојних дрога, у којима је ухапшена 101 особа.

На подручју Полицијске управе Бијељина откривено је 21 кривично дјело, на основу којих су поднесене кривичне пријаве против 14 особа.

У оквиру кампање Избјегни замку у Мркоњић Граду полицијски службеници дијелили су пропагандни материјал о томе како препознати врсте дрога и које су њене опасности и посљедице.

На подручју Источног Сарајева у протеклих пет мјесеци регистрована су четири кривична дјела недозвољене производње и промета дрога, а одузета је и одређена количина хероина, марихуане, екстазија, и таблета.