latinica  ћирилица
26/06/2017 |  15:42 ⇒ 17:32 | Аутор: РТРС

Тјентиште постаје културно - историјски центар за борбу против фашизма (ВИДЕО)

Ветерани Републике Српске и Међународни савез "Насљедници побједе" са сједиштем у Москви, намјеравају да у Националном парку "Сутјеска" изграде Балкански културно-историјски центар за борбу против фашизма, речено је на међународној конференцији "Основне методе борбе за свијет без фашизма", која је данас одржана на Тјентишту.
Споменик Тјентиште -
Споменик Тјентиште

Предсједник Удружења "Ветерани Републике Српске" и координатор Међународног савеза "Насљедници побједе" за Балкан Душко Вукотић рекао је да очекују подршку институција Српске.

"До сљедеће године у ово вријеме, циљ нам је да овдје заживи културно-историјски центар, а подршку очекујемо, прије свега, од наше Владе и наших институција. Тешко нам пада што се данас мало људи из Владе Републике Српске одазвало на ову веома значајну међународну конференцију", рекао је Вукотић.

Конференцији, која је организована уз подршку предсједника Републике Српске Милорада Додика и Владе Српске, присуствовали су представници "Насљедника побједе" из десет држава бившег Совјетског Савеза и са подручја Балкана, те представници Удружења "Ветерани Републике Српске".

Савјетник у Националној гарди Русије генерал-пуковник Леонтин Павлович Шевцов истакао је да Међународни савез "Насљедници побједе" обједињује 27 земаља и два милиона чланова, с циљем његовања антифашистичких тековина. Он је навео да је посљедњих година све израженије фалсификовање суштине Другог свјетског рата.

Извор: СРНА