latinica  ћирилица
26/06/2017 |  15:37 ⇒ 17:27 | Аутор: РТРС

Обука службеника за односе с јавношћу (ВИДЕО)

Службеници за односе с јавношћу у институцијама и органима управе свих нивоа власти у Босни и Херцеговини недавно су се окупили на дводневној конференцији у Теслићу поводом завршетка примјене пројекта "Обука службеника за односе с јавношћу/информисање" Фонда за реформу јавне управе.
Обука службеника за односе с јавношћу - Фото: РТРС
Обука службеника за односе с јавношћуФото: РТРС

У оквиру овог пројекта спроведено је више активности с циљем унапређења знања државних службеника који се баве односима с јавношћу у јавној управи, у областима стратешког управљања комуникацијама, комуницирања у кризним ситуацијама и управљања друштвеним мрежама.

Комуникација је важан ресурс сваке институције.Зато ће нова знања и вјештине у оквиру пројекта Обуке службеника, допринијети да јавна управа буде спремнија за реформе и отворенија према јавности.

Циљ овог Пројекта је допринос развоју потенцијала и компетенција комуникатора обуком из додатних области значајних за њихов рад.

Одржане су обуке за више од 70 службеника за односе с јавношћу и информисање Савјета министара БиХ, Владе Републике Српске, Владе Федерације БиХ и Владе Брчко Дистрикта БиХ.

Обука службеника за односе с јавношћу и информисање финансирана је средствима Фонда за реформу јавне управе, у оквиру реформске области Институционална комуникација. Пројекат је спровео Кроануер Консалтинг из Сарајева.