latinica  ћирилица
26/06/2017 |  14:40 ⇒ 14:43 | Аутор: РТРС

Шаровић са Иванцовим разговарао о унапређењу економске сарадње са Москвом

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Мирко Шаровић потврдио је данас, у разговору са руским амбасадором у БиХ Петром Иванцовим, опредијељеност за што скорије окончање преосталих билатералних преговора за приступ тржишту у оквиру Свјетске трговинске организације да би БиХ до краја године постала њена пуноправна чланица.
Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Мирко Шаровић са руским амбасадором у БиХ Петром Иванцовим - Фото: СРНА
Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Мирко Шаровић са руским амбасадором у БиХ Петром ИванцовимФото: СРНА

Иванцов је у том контексту изразио пуну подршку преговорима за испуњавање преосталих услова за чланство у овој важној свјетској организацији, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа БиХ.

Шаровић и Иванцов разговарали су у Сарајеву о сарадњи договореној на Другој сједници Међувладине босанскохерцеговачко-руске комисије за трговину и економску сарадњу, која је одржана у Москви.

Ријеч је о унапређењу билатералне сарадње, сарадње у области пољопривреде, енергетике, нафте и гаса, индустрије, пословне сарадње, те модернизације објеката сектора топлотне и електричне енергије и хидроенергије.

Руски амбасадор уручио је позив министра енергетике Руске Федерације Александра Новака за Шаровићево учешће на Енергетском самиту у Москви у октобру.

Извор: СРНА