latinica  ћирилица
26/06/2017 |  12:00 ⇒ 13:19 | Аутор: РТРС

КиМ: Отворене просторије Удружења "Подржи ме", поклон Српске

У сјеверном дијелу Косовске Митровице данас су отворене просторије Удружења родитеља дјеце са посебним потребама "Подржи ме", које се налазе у објекту изграђеном донаторским средствима Републике Српске.
КиМ: Отворене просторије Удружења "Подржи ме" - Фото: СРНА
КиМ: Отворене просторије Удружења "Подржи ме"Фото: СРНА

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је кључеве просторије предсједнику Удружења Ивани Ракић.

Арлов је рекао да је одлука Владе Републике Српске да просторије уступи овом удружењу потврда колико народ Српске, Влада и предсједник Републике Милорад Додик воде рачуна о Србима на Косову и Метохији.

"Влада Српске ће наставити са пружањем помоћи Србима на Косову и Метохији", рекао је Арлов.

Он је подсјетио да је Влада Републике Српске прије пет година издвојила 500.000 КМ за изградњу 13 станова у сјеверном дијелу Косовске Митровице намијењених расељеним Србима и пословног простора површине 160 метара квадратних у коме би требало да буде отворен културни центар Републике Српске.

Предсједник Удружења "Подржи ме" Ивана Ракић захвалила је грађанима и Влади Српске, истичући да је ово удружење, као и велики број Срба са Косова и Метохије имало безрезервну помоћ из Српске.

"Не постоји српско домаћинство на Косову и Метохији које не дугује захвалност Влади и грађанима Српске на пруженој помоћи и подршци", рекла је Ракићева.

Просторије Удружења "Подржи ме" смјештене су у Немањиној улици у сјеверном дијелу Косовске Митровице.

Извор: СРНА