latinica  ћирилица
26/06/2017 |  08:52 | Аутор: РТРС

Источна алтернатива: Дураковић да се одазове позиву суда

Удружење грађана "Источна алтернатива" Републике Српске позвало је бившег начелника општине Сребреница Ћамила Дураковића да се одазове позиву суда по тужби режисера Емира Кустурице, те да се на том мјесту суочи са чињеницама и докаже своје тврдње.
Источна алтернатива - Фото: РТРС
Источна алтернативаФото: РТРС

"Суд је одредио 11. јул као редован радни дан за прво рочиште по Кустуричиној тужби против Дураковића и он треба да се одазове позиву и докаже своју невиност, односно тачност изнесених тврдњи", поручују из "Источне алтернативе".

"Источна алтернатива" позива Дураковића да се одазове судском позиву, као и остали грађани, те да се суочи са чињеницама и докаже своје тврдње и оптужбе да Кустурица стоји иза формирања Националног парка "Дрина" и како је говорио "отимања бошњачке земље".

"Зашто се Дураковић плаши суда уколико је износио истину?", питају из Удружења "Источна алтернатива".

У саопштењу се наводи да постоји правосудни систем у Републици Српској и судови које морају поштовати сви, па и Дураковић који ту чињеницу годинама омаловажава.

"Дураковић је морао знати да постоје закони и судови који људе штите од неистина и лажи какве је он износио, оптужујући неосновано многе па и Кустурицу и истичући себе као космополиту, који је у стварности продужена рука бошњачких ратних удружења", наводе из "Источне алтернативе".

У саопштењу се додаје да Дураковић "годинама износи клевете и лажи, покушавајући да наруши углед појединих личности, гостујући у разним телевизијским емисијама".

"До сада није одговарао јер људи које је оптуживао нису придавали пажњу његовој незрелој и неоснованој причи и осудама, па га је тужба Кустурице изненадила и забринула и почео је `кукати` и осуђивати правосуђе Републике Српске да је тенденциозно како би покушао привући што већу медијску пажњу да би извршио притисак на суд и ослободио се одговорности", оцјењују из овог удружења.

Предсједник овог удружења Војин Павловић рекао је за Срну да су Дураковића његово "`паметовање`, инсинуације, оптужбе и лажи давно требали довести у ситуацију да то пред судом доказује и да престане са пласирањем неистина, изнишљотина, осудама и клеветањем свега што је српско".

Павловић оцјењује да је Дураковић након пораза на прошлогодишњим изборима постао политички маргиналац који по сваку цијену настоји да се медијски експонира.

- Он све чини да буде присутан у јавности, да скреће пажњу на себе и спријечи да буде заборављен, те да критизерством стиче симпатије бирача да би се на неки начин вратио у политички живот - каже Павловић.

Он истиче да је Дураковић политички губитник који више није интересантан ни једној бошњачкој политичкој партији јер је изневјерио њихово очекивање и повјерење као заједнички начелнички кандидат.

- Дураковић је својим арогантним изјавама и понашањем, умисливши да без страначке подршке може остварити изборну побједу, водио предизборну кампању, а показало се да је то била погрешна процјена и одраз његове нарцисоидности, политичке незрелости, нереалности и апсолутистичког понашања због чега је остао без функције начелника општине - каже Павловић.

Извор: СРНА