latinica  ћирилица
26/06/2017 |  07:56 ⇒ 13:06 | Аутор: РТРС

Колумбија: Потонуо брод са 170 туриста (ВИДЕО)

Брод са око 170 туриста потонуо је на вјештачком језеру у сјеверозападном дијелу Колумбије. За сада је потврђено најмање шест жртава, 31 особа је нестала.
Колумбија: Потонуо брод са 170 туриста - Фото: Screenshot
Колумбија: Потонуо брод са 170 туристаФото: Screenshot

Брод је потонуо на вјештачком језеру у туристичком граду Гуатапе, у сјеверозападном дијелу Колумбије, изјавио је предсједник Колумбије Хуан Мануел Сантос. Колумбијске власти су саопштиле да још не знају узрок потонућа брода, пренио је АФП.

Према ријечима званичника из Националног центра за управљање кризама Карлоса Ивана Маркеза, све жртве су Колумбијци и међу њима нема дјеце.

Регионалне власти су навеле да је већина од 170 особа, које су се налазиле на броду, спасена чамцима, док су неки од њих сами успјели да се спасу.

- Брод је потонуо изузетно брзо. Све се догодило у пет минута - изјавио је капетан у ватрогансој служби Луис Бернардо Моралес.

Колумбијаска војска је саопштила да су један хеликоптер из колумбисјких ваздушних снага и два војна помогли у акцији спасавања. Национална ватрогасна служба је послала своје припаднике из шест градова да помогну у спасавању.

Град Гуатапе прогласио је тродневну жалост због несреће.

У питању је вишеспратни туристички трајект под именом "Алмиранте", пренијеле су агенције. На видео снимку, објављеном на друштвеним мрежама, види се како брод тоне и како на десетине чамаца плове ка трајекту, покушавајући да спасу људе.

На снимку се види и како људи падају са трећег спрата трајекта када је почео да тоне. Поједини медији су раније јавили да је 25 особа погинуло.

Преживјели туристи су локалним медијима рекли да је на трајекту било више људи од дозвољеног броја, као и да нико није носио прслуке за спасавање.

- Изгледа да је ситуација веома озбиљна - рекао је локални званичник, пренијела је агенција АФП.

Он је навео да има људи који су спасени и да су они пребачени у локалну болницу, али није прецизирао њихов број.

Гуатапе је продуженим викендима препун туриста, а тако је био случај и са овим пошто је данас празник у Колумбији.

Извор: Танјуг