latinica  ћирилица
26/06/2017 |  07:55 | Аутор: РТРС

Повољни услови за саобраћај

У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, без застоја и посебних ограничења, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Због постављања ЛЕД-маркера у тунелима "Лакташи" и "Клашнице" на ауто-путу Градишка-Бањалука, измијењен је режим саобраћаја. Радови су почели 20. јуна, а предвиђено је да трају 60 дана.

Измијењен је режим саобраћаја на раскрсници у Милићима због изградње кружног тока и постављена привремена сигнализација, а радови ће трајати до 9. августа.

У току је санација коловоза кроз Требиње на дијелу магистралног пута М-6. Теретни саобраћај из правца Љубиња усмјерен је на кружном току десно, преко Улице требињских бригада и Каменог моста према Билећи, а из правца Билеће лијево преко Каменог моста и Улицом требињских бригада.

Због изласка механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Станари, секција прњаворска петља.

На дионици пута Рогатица-Устипрача, у мјесту Дуб, због бушења и минирања терена долази до повремених обустава саобраћаја у трајању од пет до 15 минута.

За сва возила тежа од 16 тона, на магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, забрањено је саобраћање.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Извор: СРНА