latinica  ћирилица
25/06/2017 |  21:15 ⇒ 21:17 | Аутор: РТРС

Требиње: Почела школа спорта, стигло више од 100 одбојкаша

Отварањем одбојкашког кампа вечерас је у Требињу почела "Љетна школа спорта" кроз коју ће до 27. августа проћи око 1.100 спортиста из двадесетак спортских савеза.
Требиње - љетна школа спорта - Фото: СРНА
Требиње - љетна школа спортаФото: СРНА

Више од стотину младих одбојкашица и одбојкаша са двадесет тренера боравиће у наредних седам дана у одбојкашком кампу у Требињу који шеснаесту годину заредом организује Одбојкашки савез Републике Српске.

Виши стручни сарадник у Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске Ненад Рађевић је истакао да ће школа коштати 190.000 КМ које ће за 770 спортиста из Републике Српске финсирати ово министарство и то 550 који ће боравити у Требињу и 220 у другим градовима Српске.

Он је напоменуо да су велику помоћ у реализацији овог пројекта пружили Град Требиње, Хидроелектране на Требишњици /ХЕТ/ и други домаћи субјекти.

Рашевић је истакао да ће школа спорта обухватити девет смјена, те додао да Министарство настоји да сваке године камп окупи што више спортиста и да им се створе што бољи услови за рад и тренинге.

Градоначелник Требиња Лука Петровић који је камп званично отворио је рекао да Требиње осим тога што је град туризма и културе, претендује да буде и град спорта, подсјећајући да је управо из ових крајева израстао велики број врхунских спортиста.

Он је истакао да је задовољство што Требиње може да угости више од 1.000 спортиста и пожелио да ови млади људи успјешно заврше камп, да постану добри спортисти или првеснтвено добри људи.

Да би створили што боље услове за бављење спортом и допринијели развоју спорта, Петровић је истакао да ће Град у наредном периоду издвојити значајна средства за спортску инфраструктуру, појашњавајући да је већ урађен пројекат атлетске стазе на фудбалском стадиону "Леотара" као и пројекат фудбалског стадиона на локалитету Драженска гора.

"Ова два објекта ћемо радити ове и наредне године", рекао је Петровић и подсјетио да ће 1. септембра идуће године почети са радом и затворени базен, који је у изградњи.

Предсједник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић је рекао да је за развој одбојке како у Републици Србији тако и у Српској важно да постоји овакав камп што показују спортски резултати, али и успјеси, како је рекао, играча који потичу са ових простора.

"Осим што нам је задовољство да присуствујемо отварању кампа, имамо и обавезу да га подржимо", рекао је Гајић.

И предсједник Одбојкашког савеза Републике Српске Милутин Поповић сматра да уз рад у клубовима, камп даје снажну подршку и подстицај развоју свестране одбојкашке личности, истичући да су многе младе личности које су прошле кроз овај камп изградиле успјешну каријеру.

"Од 1994. годоне, са кратком паузом крајем 90.-тих године кроз кампове у Одбојкашком савезу Републике Српске прошло је 2.100 одбојкаша и одбојкашица и око 250 тренера", рекао је Поповић и напоменуо да Требиње има изузетне услове за рад.

Отварању кампа присуствовала је и репрезентативка Србије у одбојци Тијана Бошковић из Билеће која је указала на значај овога кампа, напомињући да је и она прве корака направила управо у њему.

Одбојкашким кампом у Требињу, који ће бити отворен до недјеље, 2. јула, руководиће селектор женске сениорске репрезентације БиХ Горан Нешић.

Ученици кампа смјештени су у Дому ученика у Требињу.

Извор: СРНА