latinica  ћирилица
25/06/2017 |  10:36 ⇒ 11:03 | Аутор: РТРС

Осам јутарњих ритуала који ће вам уљепшати дан

Да бисте започели дан како треба, морате бити досљедни неким навикама. Ово су осам јутарњих ритуала који се можда чине тешки, али ако их се будете чврсто придржавали, видјећете резултате.
Будилник (Фото: Fotolia/BillionPhotos.com) -
Будилник (Фото: Fotolia/BillionPhotos.com)

Рано буђење

Истраживања навика успјешних људи показала су да се 90 одсто њих буди прије 6 ујутру. Ово може звучати страшно, али што раније навече одете на спавање, лакше ћете се ујутру пробудити. Продуктивност јутра зависи од раног буђења.

Започните дан вјежбањем

Јутро је идеално вријеме за вјежбање. Нека вам мотив буду неки успјешни појединци, попут Марка Закерберга или Барака Обаме, којима је јутарње вјежбање неизбјежно. Ако овако заузети људи издвајају вријеме за вјежбање, онда то значи да је оно и те како важно.

Обилан доручак

Заборавите житарице и приуштите себи доручак богат протеинима. Колико год да сте заузети, одвојите вријеме за припремање доручка јер ће вам дати енергију потребну за почетак дана.

Рјешавање дневних приоритета

Тиши јутарњи сати идеално су вријеме да се фокусирате на важне пројекте без ометања.

Радите на својим хобијима

Када сте на састанцима цијели дан или морате да размишљате шта ћете кувати за ручак, оно што вас опушта лако можете пропустити у току дана. Зато успјешни људи то стављају у јутарњу агенду.

Разговарајте с вашим партнером

Навече ћете вјероватно бити уморни од свих дневних активности и зато би поклањање пажње вашем партнеру требао постати јутарњи ритуал.

Уживајте у тишини

Данас се живи ужурбаним животом и људима је често тешко пронаћи слободан тренутак у току дана како би једноставно уживали у тишини. Зато покушајте да одвојите неколико јутарњих тренутака за контемплацију: медитирајте, размишљајте о нечему позитивном или се једноставно захвалите на свим благодатима које посједујете у животу.

Држите се плана који сте унапријед одредили

Без обзира на то како провели јутро, оно је успјешно уколико се држите плана који сте зацртали претходну ноћ. Увијек је лакше када ујутру већ имате спреман план како да започнете дан.

Извор: Агенције