latinica  ћирилица
24/06/2017 |  10:19 | Аутор: РТРС

Стојковић: Можемо парирати Исланду и Шведској

Српски рукометаш Растко Стојковић сматра да Србија није имала среће приликом жријеба група за Европско првенство у Хрватској.
Рукометаши Србије - Фото: илустрација
Рукометаши СрбијеФото: илустрација

"Орлови" ће у јануару играти у Сплиту у Групи А са домаћином, Исландом и Шведском.

- Јако тешка група, али имамо својих шанси са Исланђанима и Швеђанима, прије свега. То су екипе којима можемо да парирамо. Реалан сам, са Хрватском ће бити јако тешко играти у Сплиту. Они су велики фаворити, не само групе, већ и на читавом првенству. Видим их у финалу са Французима - рекао је Стојковић.

По три најбоље екипе из сваке групе ће се пласирати у другу фазу, а уколико Србија прође, своје мечеве ће играти у Загребу са екипама из Групе Б у којој су Норвешка, Аустрија, Француска и Бјелорусија.

- Циљ је изаћи из групе са два бода, ако имаш амбиције да направиш нешто на првенству. То би била одлична ствар. Жријеб је равномјеран, све групе су тешке. Оно што нашу одваја је то што смо са домаћином у групи. Сви ривали ће против Хрватске имати већи притисак. Они ће бити мотивисани и да нам се реванширају за пораз у полуфиналу Европског првенства, када смо их побиједили у предивној атмосфери - додао је српски рукометаш.

Иако ће у балканском дербију са Хрватском бити ужарена атмосфера у Сплиту, Стојковић се радује овом мечу.

- Претпостављам да ће за њих атмосфера бити предивна. То су утакмице због којих вриједи играти и бавити се спортом. У таквим мечевима сазријевате као играч, у спортском и психолошком смислу. С једне стране ми је драго, а са друге, знам да су за нас мечеви са Исланђанима и Швеђанима одлучујући. Када би пренијели два бода, а онда да тражимо своје шансе са Бјелорусима и Норвежанима - закључио је Стојковић.

Извор: Б92