latinica  ћирилица
23/06/2017 |  22:10 | Аутор: РТРС

У Требињу почела смотра ветерана фолклора

У Требињу је вечерас почела Четврта међународна смотра ветерана фолклора која је окупила 28 фолклорних ансамбала, пјевачких група и солиста из Републике Српске, Србије, Црне Горе и Македоније.
Требиње: Смотра фолклора - Фото: СРНА
Требиње: Смотра фолклораФото: СРНА

У препуној башти хотела "Платани" посјетиоци су уживали у разноликости игара, богатој кореографији и пјесми које је за Требињце организовао Ансамбл националних игара /АНИ/ "Јован Дучић".

Отварајући смотру начелник градског Одјељења за друштвене дјелатности Зоран Милошевић захвалио се предсједнику АНИ "Јован Дучић" Небојши Ратковићу на предивној вечери и што је имао слуха да на најбољи начин промовише Требиње и и доприноси афирмацији његове културе.

Он је истакао да је Град Требиње подржао смотру фолклора и да ће то чинити и убудуће, с обзиром да на најбољи начин промовише баштињење вриједности и културе народа са ових простора.

Ратковић изразио је наду да ће ова смотра сваке године бити све масовнија.

"Много је фолклораша који су први пут у Требињу, али заједничко је свима да ко једном дође увијек се враћа у овај град", рекао је Ратковић и додао да је циљ оваквих окупљања очување традиције и зближавање омладине, али и њихово упознавање са својим коријенима.

Концерту је претходио дефиле учесника улицама Требиња.

Смотра ће сутра свечано бити затворена додјелом златних, сребрних и бронзаних статуа.

Покровитељ манифестације је Град Требиње.

Извор: Срна