latinica  ћирилица
23/06/2017 |  17:34 ⇒ 17:37 | Аутор: РТРС

Бањалука добија још два игралишта

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић потписао је данас са представницима компанија "Малбашић", "Градип", "Хидрокоп" и "Арагоста" уговоре о донацији игралишта за дјецу, којима је предвиђено да ове компаније уложе око 100.000 КМ за изградњу још два игралишта у граду.
Бањалука: Потписани уговори за два игралишта у Борику (Фото: banjaluka.rs) -
Бањалука: Потписани уговори за два игралишта у Борику (Фото: banjaluka.rs)

Заједничким улагањем ових компанија биће изграђена игралишта у Кнежопољској и у Улици Раде Врањешевић у насељу Борик.

Радојичић је напоменуо да Град обезбјеђује локације и дозволе, а друштвено одговорне компаније обезбјеђују опремање игралишта, односно набавку опреме и подлогу.

- Данас су нам се придружиле четири домаће, али и регионалне компаније, које су препознале ову акцију и одлучиле да у свом граду дјеци и родитељима донирају игралишта и обрадују све оне који то очекују - рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци.

Он је најавио да су у припреми и нови уговори за изградњу игралишта, те позвао све заинтересоване друштвено одговорне компаније да се укључе у акцију.

- Локација за игралишта имамо како у градском, тако и у приградском и сеоском подручју - навео је Радојичић.

Директор "Арагосте" Вељко Јарић рекао је да је руководство ове компаније препознало значај акције, те оцијенио да је то одлична идеја, која би требало да анимира све компаније да је подрже.

- Надам се да ће игралишта користити дјеци која живе у њиховој близини, али и другима - рекао је Јарић.

У оквиру акције, коју Град Бањалука спроводи у сарадњи са друштвено одговорним компанијама, изграђена су игралишта у Парку "Младен Стојановић", те у насељима Борик и Павловац.

Извор: СРНА