latinica  ћирилица
23/06/2017 |  15:31 | Аутор: РТРС

Објављена прелиминарна листа за међународну размјену студената и професора

Министарство просвјете и културе Републике Српске ће, према прелиминарним резултатима конкурса, суфинансирати одлазак 22 студента и девет професора на међународну размјену, те долазак једног професора.
Министарство просвјете и културе Републике Српске - Фото: РТРС
Министарство просвјете и културе Републике СрпскеФото: РТРС

Највећи број студената на прелиминарној ранг-листи је са Медицинског, Архитектонско-грађевинског и Технолошког факултета Универзитета у Бањалуци, те Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајеву, саопштено је из ресорног министартсва.

Студенти ових факултета у оквиру међународне размјене одлазе у Чешку, Пољску, Њемачку, Русију, Словенију, Израел, Румунију, Аустрију, Мађарску, Италију и Индију.

Наставно особље, чију ће размјену финансирати ресорно министарство, предаје на Електротехничком, Природно-математичком, Архитектонско-грађевинском, Правном и Економском факултету Универзитета у Бањалуци, те Филозофском, Правном и Пољопривредном факултету Унивезитета у Источном Сарајеву, а они одлазе у Србију, Хрватску, Словенију, Русију и Швајцарску.

Са Пољопривредног факултета из Новог Сада у оквиру размјене долази један професор на Пољопривредни факултет бањалучког Универзитета.

Прелиминарна ранг-листа резултата Конкурса за суфинансирање међународне размјене студената и академског особља објављена је на интернет страници ресорног министарства.

Из министарства наводе да приговор на листу може бити уложен у року од осам дана од њеног објављивања на интернет страници.

Конкурс за суфинансирање међународне размјене студената и академског особља расписан је 5. априла.

Комисија је констатовала да је пристигло укупно 38 пријава, и то 10 у категорији академског особља који одлазе у размјену, једно у категорији академског особља које долази у размјену и 27 у категорији студената који одлазе у размјену.

Од десет пријава у категорији академског особља које одлази у размјену, девет је било потпуно и благовремено, а једна није испунила услове конкурса.

Пријава једног кандидата академског особља који долази у размјену била је потпуна и благовремена.

Од укупно 27 пријава у категорији студената који одлазе у размјену, 22 пријаве су потпуне и благовремене, а пет не испуњава услове конкурса.

Извор: СРНА