latinica  ћирилица
23/06/2017 |  15:18 | Аутор: РТРС

Бањалука: Од понедјељка љетњи ред вожње

Љетни ред вожње у јавном градском и приградском превозу на подручју града Бањалука почиње од понедјељка, 26. јуна, и трајаће до 20. августа, а биће кориговане и поједине линије јавног превоза.
Превоз - Фото: РТРС
ПревозФото: РТРС

Љетњи режим одржавања редовне вожње ступа на снагу завршетком школске године и почетком сезоне годишњих одмора, саопштено је из Одјељења за саобраћај и путеве у бањалучкој Градској управи.

Из Одјељења истичу да није ријеч о укидању линија ни превеликим промјенама у броју полазака, већ само о корекцијама на одређеним линијама.

- Од укупно 23 линије у градском превозу, корекције ће бити извршене на 15 линија. У приградском превозу, од укупно 33 линије, корекције ће бити на свега 10 линија - појаснили су из Одјељења.

У току једног радног дана, наводе из Одјељења, до сада је у оба смјера било 2.300 полазака, а у љетном режиму ће бити 2.000.

- Организација система јавног превоза путника на подручју града функционише са два режима одржавања реда вожње - зимским и љетним, који је прилагођен смањеним потребама за превоз - напоменули су из ресорног одјељења.

Извор: СРНА