latinica  ћирилица
23/06/2017 |  14:32 | Аутор: РТРС

Зидан чува Роналда и доводи Мбапеа

Француски стручњак могао би да буде кључна фигура која ће одржати Реал на окупу и још му довести велико појачање.
Зинедин Зидан - Фото: getty
Зинедин ЗиданФото: getty

Како пише француски Л'Екип Зидан се тајно састао са талентованим нападачем Монака и предочио му улогу која му је намењена у екипи.

Реалу новац није проблем, а битна улога за Мбапеа би могла да осигура трансфер играча у Мадрид. Мбапе је још прије три године био на проби у Реалу, али су тада одлучили да га не задрже.

Зидан је наводно нападачу обећао велику минутажу у првој сезони у клубу. Уз три врло скупа играча у нападу (Бејл, Бензема, Роналдо) Зидан би морао врло вешто да комбинује како би ротирао играче.

У супротном, неко би морао да испадне из ротације и оде из клуба, што би по свему судећи могли да буду Роналдо или Бејл. Како би Мбапе волио да заигра у пару са Роналдом, а и чињеница да му је тренерски идол Зидан, могла би Гарета Бејла да "остави на цедилу".

Велшанин не игра онако добро како је играо прије повреде, па је често предмет критика упркос доприносу који је дао клубу.

Реал у сваком случају жели да види талентованог Француза у Мадриду, али то исто желе и у Лондону. Менаџер Арсенала, Арсен Венгер је такође контактирао Мбапеа, али лоши резултати Арсенала како у лигашком, тако и на европском нивоу умањују ову могућност.

Л'Екип пише и да је Ливерпул понудио 100 милиона евра за нападача, а Реал би тој суми могао да парира са 130 милиона и уз могућност да играч остане у Монаку још једну сезону.

Извор: Б92