latinica  ћирилица
23/06/2017 |  13:49 | Аутор: РТРС

Шуме Српске - Штрајк заказан за 30. јун

Протестно окупљање Синдикалне организације Јавног предузећа "Шуме Републике Српске" биће одржано у петак, 30. јуна испред Дирекције предузећа на Сокоцу са почетком у 10.30 часова, најављено је из Синдиката шумарства, прераде дрвета и папира Српске.
Шуме Републике Српске -
Шуме Републике Српске

Синдикалне организације Јавног предузећа "Шуме Републике Српске" почеле су са заказивањем штрајкова због ступања на снагу Правилника о раду који је, како тврде, донио директор "Шума Српске" Ристо Марић без сагласности Синдиката и којим је предвиђено умањење примања за око 150 КМ по раднику.

Представници Јединствене удружене синдикалне организације "Шума Републике Српске" затражили су недавно од Управе и генералног директора предузећа да ставе ван снаге Правилник о раду донесен у мају.

Марић је раније рекао Срни да нема разлога за било какав штрајк у том јавном предузећу, јер никоме од радника "ништа није скинуто од плате".

Он је рекао да "предузеће 'Шуме Републике Српске' није могло донијети ништа мимо одлука Владе Републике Српске", подсјетивши да је Влада у јуну прошле године донијела одлуку којом су регулисана примања у јавним предузећима.

"Ништа мимо те одлуке ЈП 'Шуме Републике Српске' није урадило, једнако поступајући по тој одлуци Управа је ускладила Правилник о накнадама у складу са Правилником Владе Републике Српске и упутила га Надзорном одбору, који га је усвојио", појаснио је тада Марић.

Он је нагласио да представници "такозване Јединствене удружене синдикалне организације 'Шума Републике Српске' пријетећи штрајком радника дезавуишу јавност, потурају неистину и баве се политикантством".

Извор: Срна