latinica  ћирилица
23/06/2017 |  13:20 ⇒ 13:21 | Аутор: РТРС

Рамњак - Звиздић: У фокусу ситуација у БиХ

Повјереник хрватске Владе за концерн "Агрокор" Анте Рамљак изјавио је данас у Сарајеву након састанка са предсједавајућим Савјета министара БиХ Денисом Звиздићем да ће у наредном периоду фокус бити на ситуацији у БиХ.
Агрокор - Фото: РТРС
АгрокорФото: РТРС

Рамљак је данас информисао Звиздића да се питање кћерки-компанија у БиХ врло озбиљно третира унутар комплетног процеса реструктурисања овог хрватског концерна који је у кризи.

"Није тајна, сад нам је приоритет да стабилизујемо ситуацију на тржишту у БиХ, с обзиром да ту - не кријемо - имамо одређених проблема према добављачима. Сада кад смо успјели обезбиједити финансирање на нивоу `Агрокор` групе, што је задњих 30 дана био мој приоритет, неколико наредних мјесеци ћу више пажње посветити и ситуацији у БиХ", рекао је Рамљак новинарима.

Он је изразио наду да ће бити пронађено позитивно рјешење за све, које је већ на видику, о чему ће правовремено извјештавати јавност.

Рамљак је за идућу седмицу најавио велики састанак са добављачима у БиХ.

Звиздић је рекао да је данашњем састанку са Рамљаком присуствовао и премијер Федерације БиХ Фадил Новалић, али не и министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић.

"Ипак, имали смо претходно заједнички договор и ставове у вези са нашом великом заинтересованошћу за процесе који значе реструктурисање `Агрокора` и утицаја који то може имати на фирме које послују у БиХ са фокусом на `Велпро` и `Конзум` који запошљава највећи број људи", истакао је Звидзић.

Он је додао да је фокус био на наставку квалитетног пословања и задржавања што је могуће већег броја капацитета и оних који раде у тим компанијама као и коректног односа и исплате дуговања које имају према добављачима у БиХ.

Предсједавајући Савјета министара БиХ оцијенио је да најављени велики састанак са представницима свих добављача показује постојање озбиљног, професионалног и стручног односа према питању рестуркурисања фирми унутар БиХ, што даје гаранције да ће процес бити вођен и завршен на задовољавајући начин за све укључене.

Хрватски концерн "Агрокор" објавио је почетком маја да ниво задужености на дан 31. март, без "Меркатора" и са њим повезаним друштвима, износи 40,4 милијарде куна /5,44 милијарде евра/.

Извор: Срна