latinica  ћирилица
23/06/2017 |  11:37 ⇒ 19:51 | Аутор: РТРС

Крсмановић: СЗП практично не постоји!

Потпредсједник НДП-а Здравко Крсмановић рекао је да се органи такозваног Савеза за промјене уопште не састају и да се може рећи да овај савез практично не постоји. Додао је да постоје само неформални разговори, и то у вези са могућим заједничким кандидатима на изборима.
Здравко Крсмановић - Фото: РТРС
Здравко КрсмановићФото: РТРС

"Што се тиче ПДП-а и НДП-а, извјесно је да ће Младен Иванић бити кандидат наше коалиције за једну од функција. Ако би настали неки проблеми у разговорима са СДС-ом о томе, сигурно је да ПДП и НДП неће одустати од свог става и да ће се онда кренути у разговоре и са другим политичким актерима, који ће бити на политичкој сцени", рекао је Крсмановић за "Еуроблиц".

Он је навео да се Предсједништво СзП-а веома ријетко састаје, те да нису успјели чак ниједном да се састану послије локалних избора како би анализирали резултате иако су у доста општина имали заједничке кандидате.

Генерални секретар ПДП-а Мирослав Брчкало рекао је да су ПДП и НДП одржали састанак на највишем нивоу и да је њихов заједнички наступ на изборима практично готова ствар, те да већ неко вријеме чекају СДС да би одржали заједнички састанак.

Предсједник Главног одбора СДС Милан Миличевић тврди да се разговори унутар СзП-а воде на нивоу лидера и вјерује да ће Савез имати заједничке кандидате на изборима.

Извор: СРНА