latinica  ћирилица
23/06/2017 |  08:11 ⇒ 08:14 | Аутор: РТРС

Завршено снимање "Немањића" у Требињу

У Требињу је након шест дана завршено снимање о српској владарској династији Немањићи које ће бити настављено у Београду, а прве епизоде требале би да буду приказане крајем године у којој се обиљежава 800 година од крунисања Стефана Првовјенчаног.
Немањићи (Фото: storify.com) -
Немањићи (Фото: storify.com)


Глумци Војин Ћетковић и Нада Шаргин синоћ су на конференцији за новинаре истакли да је снимање серије захтјевно, али да је и велики изазов, те да нема глумца којем није част што дио овог пројекта. Кажу да су одушевљени костимима, врхунском шминком, али да им је посебно терен у Требињу интересантан и јако узбудљив.

Ћетковић који глуми Стефана Првовјенчаног каже да су услови на сету, шминка, опрема обавезујуће не само за њих већ и за друге продукције које конкуришу са овим пројектима.

Он је указао на љепоту разноликости коју посједује Требиње.

"Ови крајеви су најпримамљивији и одлични за снимање филма баш због различитости терена. Близина мора, медитеранске биљке, планинска клима, камењари, ријеке и све што треба да има једно теренско снимање пронашли смо управо у Требињу", рекао је Ћетковић и додао да није случајно што је овај град угостио много филмских и телевизијских екипа.

И редитељ Марко Маринковић каже да је снимање у Херцеговини право задовољство, те напомиње да је све одрађено на свјетском нивоу од костимографије до сценографије.

Продуцент Мишо Стевановић истиче да је урађен добар посао који ће помјерити неке критеријуме у сагледавању телевизијских серија, али и српске историја.

Ово је један од највећих и најзахтјевних пројеката РТС-а, током кога ће, како је раније речено, бити ангажовано 218 глумаца и око 2.700 статиста.

Серија од 12 епизода снима се у продукцији РТС-а, у режији Марка Маринковића према сценарију Гордана Михића. Осим Ћетковић у серији глуме и Младен Нелевић, Драган Мићановић, Слобода Мићаловић, Горан Султановић.

Извор