latinica  ћирилица
22/06/2017 |  23:05 ⇒ 23:06 | Аутор: РТРС

У21: Словаци избацили Србију, Енглези у полуфиналу

Репрезентација Енглеске пласирала се у полуфинале У21 Европског првенства, док је Словачка тријумфом над Шведском дефинитивно послала Србију кући.
Репрезентација Србије У21 (Фото: UEFAUnder21 ) -
Репрезентација Србије У21 (Фото: UEFAUnder21 )

Енглеска је савладала домаћина турнира Пољску 3:0 и са седам бодова освојила Групу А. Стрелци за "Горди Албион" били су Греј у првом, те Марфи и Бејкер у другом полувремену.

У другом мечу групе Словачка је у директној борби за друго мјесто "разбила" Шведску са такође 3:0, головима Кријена и Михалика у првих 45, те Сатке у другом полувремену меча.

Овом побједом Словачка је дефинитивно избацила Србију са Европског првенства, јер "Орлићима" ни побједа над Шпанијом не може донијети позицију најбоље другопласиране селекције из три групе.

Словаци имају шест бодова уз гол разлику 6:3 и у доброј су позицији у борби за поменуту најбољу другопласирану селекцију на ЕП.

Ривали су јој Португал из Групе Б, те Чешка и Италија из Ц, који пред посљедње коло имају по три бода и гол разлику 3:3. Португалци у петак играју са Македонијом, док се у суботу Чешка састаје са Данском, а Италија са лидером групе Њемачком.

Извор: Б92