latinica  ћирилица
22/06/2017 |  21:53 ⇒ 23/06/2017 | 14:20 | Аутор: РТРС

Даут Харадинај: Нема разлога да Срби не подрже мог брата

Актуелни посланик и кандидат за будућег посланика у Скупштини самопроглашеног Косова из редова АБК Даут Харадинај очекује да ће Српска листа подржати владу његовог брата Рамуша.
Даут Харадинај (Фото:portalionline.com) -
Даут Харадинај (Фото:portalionline.com)

Он је за "Економа онлајн" рекао да ниједна косовска партија нема разлога да се противи будућој влади који би предводио Рамуш Харадинај.

- Мислим да ће сви чланови косовског парламента имати своје право на говор. Бићемо отворени за сарадњу са свима. Не мислим да Српска листа или било која друга политичка странка има легитиман разлог да се противи новој влади - рекао је Даут Харадинај.

Иначе, Даут Харадинај у априлу, док је његов брат Рамуш био притворен у француском граду Колмару, по потјерници Србије која га терети за злочине над српским цивилима, пријетио да Београд треба да зна да ће, уколико његов брат не буде ослобођен, добити исти одговор као 1999. године.

Он је такође био рекао да на Косову више неће бити мјеста ни за једног Србина, али је то касније негирао тврдећи да су његове ријечи извучене из контекста и да није пријетио етничким чишћењем.

Извор: Спутњик