latinica  ћирилица
22/06/2017 |  15:57 ⇒ 23/06/2017 | 09:51 | Аутор: РТРС

Лукач: Не постоје информације о могућем терористичком нападу у Бањалуци (ВИДЕО)

Борба против тероризма један је од приоритета Министарства унутрашњих послова Републике Српске, рекао је министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

МУП Српске размјењује податке са осталим полицијским агенцијама у БиХ, како би се дошло до поузданих података о појединцима или групама, које могу бити потенцијални извршиоци терористичког напада.

У Министарству унутрашњих послова Републике Српске не постоје информације о могућем терористичком нападу у Бањалуци, како је то прије неколико дана објавио лист "Еуроблиц". Гостујући у емисији " Отворено речено" Радија Републике Српске, Лукач је рекао да није примјерено да медији преносе непровјерене информације и тако стварају атмосферу страха.

Лукач каже да је након писања "Еуроблица" контактирао са директором Обавјештајно безбједносне агенције Османом Мехмедагићем и директором Дирекције за координацију полицијских тијела Мирсадом Вилићем, чије име је поменуто у спорном тескту.

Лукаче је додао да су му обојица изричито нагласили да немају информације о могућем терористичком нападу на подручју Бањалуке и да је то спиновање јавности, чиме неко намјерно прави атмосферу страха.

Лукач је закључио да је тешко говорити о мотивима таквог спиновања, без познавања извора.