latinica  ћирилица
22/06/2017 |  10:47 ⇒ 13:09 | Аутор: РТРС

Комисија за људска права без кворума (ВИДЕО)

Због недостатка кворума у Сарајеву данас није одржана сједница Заједничке комисије за људска права парламента БиХ, на којој је требало да буде разматрана пријава за кршење кодекса коју је против посланика СНСД-а у Представничком дому Душанке Мајкић поднио замјеник предсједавајућег овог дома Младен Босић.

Сједници нису присуствовали чланови комисије из реда хрватског народа, као ни подносилац пријаве Младен Босић који је предсједавајућем Комисије Бориславу Бојићу саопштио да је на путу. Бојић је предложио да наредна сједница буде одржана 29. јуна да не би прошао рок од 30 дана када би дошло до застаре поступка.

На приједлог Бојића наредна је заказана за 29. јуни, јер је рок за изјашњавање комисије у вези са овим предметом 30 дана.

Рекао је да Комисија није могла донијети ни одлуку о утврђивању дневног реда, с обзиром на то да је предсједавајући Представничког дома Шефик Џаферовић тражио да се уврсти и тачка у вези са непријављивањем одређеног броја посланика који су, како је навео Џаферовић, излазили из сале у вријеме засједања сједнице без најаве предсједавајућем или потпредсједнику Представничког дома парламента.