latinica  ћирилица
21/06/2017 |  22:25 ⇒ 22:27 | Аутор: РТРС

Куп Конфедерација: Мексико побиједио Нови Зеланд

Репрезентација Мексика је вечерас у Сочију теже него што се очекивало савладала Нови Зеланд резултатом 2:1 и тако избила на прво мјесто групе А Купа Конфедерација.
Куп Конфедерација: Мексико - Нови Зеланд - Фото: Getty Images
Куп Конфедерација: Мексико - Нови ЗеландФото: Getty Images

Мексиканци су били огромни фаворити али нису изашли у најјачем саставу, што им је знатно отежало посао против много слабијег противника.

Тако су на клупи остали Ћићарито, Очоа, Вела, Лаyн, Дос Сантос, Гуардадо... Нови Зеланд је у првом полувремену био бољи ривал и створио је неколико добрих прилика, а до заслуженог вођства је дошао у 42. минути голом Криса Вуда.

Мексико је у наставку ипак убацио у брзину више и брзо стигао до поравнања. Играо се 54. минут када је Раул Хименез постигао прекрасан погодак за поравнање резултата на 1:1.

Гол одлуке постигнут је у 72. минути када је Пералта погодио за коначних 2:1.

Мексико и Португал у групи А имају по четири бода с тим што Мексиканци имају бољу гол разлику. Русија је трећа са три бода, док Нови Зеланд нема бодова. Посљедње коло групе А понудиће директан окршај Мексика и Русије за пласман даље, уз претпоставку да ће Португал савладати немотивисани Нови Зеланд, што је реално за очекивати.

Извор: sportsport.ba