latinica  ћирилица
21/06/2017 |  15:24 ⇒ 18:11 | Аутор: РТРС

Град Приједор се задужује четири милиона КМ за инфраструктуру (ВИДЕО)

Град Приједор, због реконструкције и изградње комуналне инфраструктуре, кредитно ће се задужити четири милиона марака. Ова одлука донесена је на сједници Скупштине града.
Скупштина општине Приједор - Фото: РТРС
Скупштина општине ПриједорФото: РТРС

Из поменутих средстава ријешиће се неки од главних инфраструктурних недостатака у граду. Између осталог, дио новца биће утрошен за изградњу бочних зидова на Тржници у насељу Пећани, а приједорско Позориште након 30 година добиће нову аудио-визуелну опрему.

Такође, у више приједорских приградских мјеста биће изграђени или обновљени друштвени домови, а одређен дио средстава биће издвојен за изградњу и побољшање путне инфраструктуре. 

Приликом доношења одлуке о расподјели кредитних средстава, у обзир су узети сви захтјеви из мјесних заједница, а за све инфраструктурне објекте у које ће се улагати израђени су пројекти и предрачунске вриједности.

"Послије усвајања ове одлуке, и уколико добијемо сагласност Министарства финансија, мораћемо расписивати тендере и тада знати коначну вриједност ових објеката", нагласила је Љиљана Малбашић, начелник Одјељења за финансије града Приједора. 

Приједлог одлуке једногласно су подржали сви одборници у градској скупштини. Међутим, иако су гласали ЗА, највише примједби имали су одборници СДС-а. Они замјерају Градској управи зато што Висока медицинска школа нема своје адекватне просторије и што у овом термину није обухваћенао програмом.

Овом одлуком, према ријечима градоначелника Приједора Миленка Ђаковића, биће настављен континуитет улагања у Приједор и околину

"Дуго је трајало усаглашавање, јер без обзира на све оне послове који су до сада у граду Приједору урађени, пред нама је још доста посла који су, по мишљењу грађана и савјета мјесних заједница, неопходни за даље функционисање села и града Приједора", рекао је Ђаковић.

Према ријечима надлежних, проценат задужења града Приједора са новим кредитним задужењем износиће 14,3 одсто, што је на задовољавајућем нивоу.