latinica  ћирилица
21/06/2017 |  13:51 ⇒ 20:52 | Аутор: РТРС

Потписан Протокол о наставку сарадње са установом "Бања Ковиљача" (ВИДЕО)

У Бањи Ковиљачи данас је потписан Протокол о наставку сарадње између Министарства трговине и туризма Републике Српске и Специјалне болнице за рехабилитацију "Бања Ковиљача", који предвиђа попуст од 10 одсто за кориснике услуга овог центра, који долазе из Републике Српске.
Бања Ковиљача-потписан споразум - Фото: РТРС
Бања Ковиљача-потписан споразумФото: РТРС

Успјешна сарадња Владе РС и Владе Србије на јачању капацитета у области здравственог туризма и заједничког наступа на регионалном и свјетском тржишту, настављена је потписивањем уговора између Специјалне болнице за рехабилитацију Бања Ковиљача и Министарства трговине и туризма Републике Српске.

У Бањи Ковиљачи данас је потписан Протокол о наставку сарадње између Министарства трговине и туризма Републике Српске и Специјалне болнице за рехабилитацију "Бања Ковиљача", који предвиђа попуст од 10 одсто за кориснике услуга овог центра, који долазе из Републике Српске.

Споразум су потписали министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић, директор Специјалне болнице "Бања Ковиљача" Александар Јокић и државни секретар у Министарству здравља Србије Мехо Махмутовић.

Глухаковић је рекао да је ријеч о анексу споразума, који омогућава попуст од 10 одсто за услуге Установе "Бања Ковиљача" свим корисницима из Републике Српске, који ће важити од 15. новембра ове до 15. марта сљедеће године.

"Ово је наставак добре сарадње за све пацијенте којима су потребне услуге овог здравственог центра, као што су лијечење реуматских обољења и остеопорозе, што ми у Републици Српској нисмо у могућности да пружимо", изјавио је Глухаковић.

Он је навео да је за двије године, од када ресорно министарство сарађује са "Бањом Ковиљачом", посјета корисника из Републике Српске овој здравственој установи порасла за 28 одсто.

"Наши грађани су препознали да су услови за њихово здравствено лијечење у овој установи најквалитетнији", напоменуо је Глухаковић.

Интересованје туриста и пацијената превазилази капацитете Банје Ковиљаче, тако да се у овој установи гради ново крило чији су радеови увелико у току, истакао је директор Бање Ковиљаче Александар Јокић.

Заједнички наступ у понуди на трећим тржиштима је развојна шанса за бање у Српској и Србији.

"Тај спој туризма и медицине даје добру и квалитетну понуду у медицинском или здравственом туризму од којег сви могу да имају користи", истакао је Мехо Махмутовић, државни секретар Министарства здравља Републике Србије.

Свима је у интересу да овај регион постане лидер у здравственом туризму и сигурни смо да ћемо то у наредном периоду и учинити, заједничка је порука представника владе Србије и Републике Српске.