latinica  ћирилица
21/06/2017 |  13:47 ⇒ 13:49 | Аутор: РТРС

Требиње: Малишани са Косова и Метохије увијек добродошли

Представници Градске управе Требиње данас су организовали пријем за наставнике и дјецу са Косова и Метохије који бораве у овом граду, поручујући им да су увијек добродошли у овај град.
Требиње: Пријем за наставнике и дјецу са Косова - Фото: СРНА
Требиње: Пријем за наставнике и дјецу са КосоваФото: СРНА

Замјеник градоначелника Мирко Ћурић истакао је да су гости из Звечана у Требињу "своји на своме" и да увијек могу да рачунају на помоћ Града.

"Желим да угодно проведете вријеме код својих домаћина и да схватите да ћете овдје увијек имати пријатеље", рекао је Ћурић и изразио наду да ће сљедеће године још више дјеце са Косова и метохије допутовати у Требиње.

Код вршњака из Требиња од 17. до 24. јуна борави педесеторо дјеце из Звечана.

У организацији бањалучког Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије 650 дјеце из српских породица борави у 14 градова и општина Републике Српске.

Предсједник овог одбора Милорад Арлов захвалио је Градској управи Требиња, наставницима и породицама из Требиња, који учествују у шестом пројекту под називом "Спојимо српску дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".

У име наставника и дјеце са Косова и Метохије која бораве у Требињу, захвалио је предсједник општине Звечани Иван Тодосијевић, који је истакао да је жеља Срба из јужне српске покрајине да у наредном периоду угосте дјецу из Републике Српске.

Током боравка код породица вршњака у Требињу, дјеца са Косова и Метохије имају организоване посјете установама културе у граду, туристичке обиласке и остале садржаје прилагођене њиховом узрасту.

Извор: СРНА