latinica  ћирилица
20/06/2017 |  15:58 ⇒ 19:39 | Аутор: РТРС

Прњавор: Пријем у Општини за најбоље ученике (ВИДЕО)

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш организовао је пријем за ученике генерације основних и средњих школа с подручја ове општине.
Прњавор - најбољи ученици - Фото: РТРС
Прњавор - најбољи ученициФото: РТРС

Томаш је након разговора са најбољим ученицима, оцијенио да ови млади људи потврђују да Прњавор, али и цијела Српска имају свијетлу будућност.

Никола Новарлић, ученик је генерације прњаворске гимназије. Студије информатике наставиће у Русији, гдје је такође добитник стипендије.

- Даље ћу на тај универзитет. Већ сам положио енглески и сад се још усавршавам. Оно шро ми се свиђа је тај практични рад и то што ћу моћи након факултета одмах наћи радно мјесто, каже Никола.

Анастасија Коњевић, иако ће даље школовање, каже, наставити у средњој медицинској школи, ђак је генерације у основној школи за музичко образовање у Прњавору. Добитник је и бројних музичких признања.

- Најдраже ми је признање за клавир у Србији, у Аранђеловцу, а добила сам и и признања у другим градовима. истиче Анастасија.

У локалној управи поносни на младе који су и у свом школовању, али и у вананаставним активностима, остварили изванредне резултате.

- Ми ћемо ове људе помоћи прије свега кроз стипендије а и ако имају неку своју идеју ја сам отворен, као и општина Прњавор, да помогнемо, навео је Дарко Томаш, начелник општине Прњавор.

То потврђује и чињеница да су у овој општини средства за стипендирање ученика основних и средњих школа ове године од око 300 хиљада марака готово удуплана у односу на прошлогодишњих 170 хиљада.