latinica  ћирилица
20/06/2017 |  15:41 ⇒ 17:50 | Аутор: РТРС

Бијељина: Нови начин рада паук-службе (ВИДЕО)

Више од мјесец дана у Бијељини је на снази нови начин рада паук-службе.
Паук служба у Бијељини - Фото: РТРС
Паук служба у БијељиниФото: РТРС

Два специјализована возила у власништву Комуналца, раде искључиво по позиву и налогу полиције, за разлику од претходних година када је радно вријеме ове службе било од 8 до 22 часа.

Након ове одлуке, полицијски службеници појачали су рад на спречавању и кажњавању несавјесних возача.

Већина становника Бијељине поздравља нови начин рада паук-службе.

Сагласни су и у оцјени да је све мањи број, али да и даље има бахатих возача.

Већ више од мјесец дана паук возило излази само по позиву и налогу полиције, за разлику од ранијих година када је радило сваким радним даном у двије смјене.

Ово је резултат договора полиције и Комуналца, предузећа које у власништву има два специјализована возила.

- Није наш основни циљ да подигнемо што више возила и тако остварујемо неки профит. Наш је основни задатак да по налогу радника МУП-а свако неправилно возило на вријеме и врло брзо дигнемо да не би дошло до ометања саобраћаја, објашњава Милорад Стјепановић, помоћник директора предузећа Комуналац Бијељина.

Из полиције позивају све који примјете непрописно паркирана возила да одмах позову дежурни број и пријаве несавјесне возаче.

- Један број возача и даље не поштујуезаконске одредбе и паркира своја возила противно одредбама, посебно на оним површинама које су намијењене за кретање пјешака и на тај начин индиректно угрожава безбједност саобраћаја. Сваки грађанин може да позове број 122 и пријави такав догађај, каже Раденко Кнежевић, инспектор за безбједност саобраћаја Полицијске управе Бијељина. 

Прошле године у Бијељини је уклоњено нешто мање од 2.000 непрописно паркираних возила, а власници ових аутомобила плаћали су прекршајне казне 40 марака и услуге одвоза аутомобила 50 марака.

Од сада плаћаће се само казне за непрописно паркирање.