latinica  ћирилица
19/06/2017 |  19:49 ⇒ 20:14 | Аутор: РТРС

Породица Павловић до јесени у новом дому (ВИДЕО)

Самохрана мајка Жељка Павловић и њене три дјевојчице до јесени би могле уселити у нови дом. Паљански привредници положили су испит хуманости и масовно су се одазвали позиву да Павловићима саграде дом и обезбиједе услове за школовање.
Жељка Павловић - Фото: РТРС
Жељка ПавловићФото: РТРС

- Молим све добре људе да ми помогну, да виде каква је моја ситуација... Што се помоћи тиче имам само дјечији додатак од 105 КМ, а муж није имао стажа па дјеца немају право ни на пензију - овако је Жељка Павловић позвала све добре људе да помогну њој и њеној дјеци и њен вапај се чуо!

Она и њене дјевојчице неће зиму дочекати усамљене и далеко од цивилизације, у кући која тешко да ће одољети још једном јахоринском снијегу. Паљански привредници показали су друштвену одговорност и хуманост.

- Свако ће понудити нешто- материјал или радове, како би породица до јесени уселила у своју кућу. За примјер су и поједини грађани који нуде и новац и материјал - каже Његош Пољаковић, Станишић д.о.о. Пале.

Земљани радови, на плацу који су Жељки и њеној дјеци уступили њени родитељи, почињу за 10-так дана.

Бошко Југовић, начелник општине Пале, очекује да ће изградња куће бити завршена за два до три мјесеца.

Захвалност Жељке и њених кћери, Ане, Драгане и Тијане не мјери се ријечима. Из удаљеног села подно Јахорине нису могле доћи, али су захвалиле свим добрим људима на шанси да коначно добију свој дом.

И Жељкин брат Драган Југовић захвалио је свима, нарочито Црвеном крсту који је покренуо акцију.

Не сумњамо, као ни да уз мотивисаност привредника неће изостати ни подршка грађана и овој акцији хуманости. Организацијом хуманитарног концерта и директним уплатама на рачуну Жељке Павловић скупило се неколико хиљада марака.

У НЛБ Развојној банци отворен је рачун за помоћ - ЖЕЉКА ПАВЛОВИЋ 562 012 81353715 74.