latinica  ћирилица
19/06/2017 |  14:08 | Аутор: РТРС

Вишеградска регата 1. јула

Туристичка манифестација "Вишеградска регата", на којој се очекује око 300 учесника, биће одржана 1. јула, изјавила је Срни директор Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић.
Вишеград - регата - Фото: СРНА
Вишеград - регатаФото: СРНА

"Циљ манифестације је промоција ријеке Дрине и природних љепота Вишеграда и околине. На овој регати окупљају се заљубљеници Дрине, рибари, љубитељи дружења и природе", рекла је Тодоровићева.

Она је истакла да је манифестација забавног карактера, али да има и еколошки карактер, како би се указало на чињеницу да ријека Дрина не смије бити загађена и да мора бити очувана.

"Вишеграђани се на овај начин друже и промовишу ријеку Дрину и околину, а посјетиће и спомен-капелу Стари Брод, гдје су у Другом свјетском рату страдале невине српске жртве", додала је Тодоровићева.

Она је рекла да ће бити одржана и спортска такмичења надвлачење конопца, трчање у врећама, такмичење у брзом испијању пива и такмичење у ношењу јајета у кашици.

"Очекујемо да се укључе сви власници пловила и бродова, којих је у Вишеграду све више, а надамо се да ће бити око 40 пловила и око 300 учесника", додала је Тодоровићева.

Она је рекла да ће побједници у свим такмичењима бити награђени пехарима, а да ће учесници регате носити промотивне мајице.

Организатор манифестације је Туристичка организације Вишеград, а покровитељ општина Вишеград.

Извор: Срна