latinica  ћирилица
19/06/2017 |  13:41 | Аутор: РТРС

Меј осудила "гнусни" терористички напад

Британски премијер Тереза Меј осудила је данас терористички напад недалеко од џамије у сјеверном дијелу Лондона као дјело "једнако гнусно" као остали недавни напади у Британији.
Тереза Меј - Фото: AFP
Тереза МејФото: AFP

Она је говорила након што је један мушкарац изгубио живот, а десеторо људи повријеђено када је човјек ударио комбијем у вјернике испред џамије. Полиција није потврдила да је смртни случај резултат напада.

"Јутрос се наша земља пробудила уз вијести о још једном терористичком нападу на улицама нашег главног града, други пут овог мјесеца и на једнако гнусан начин као и раније", рекла је Мејова.

Она је додала да су мета поново били обични и невини људи који су водили своје свакодневне животе, овог пута британски муслимани који су излазили из џамије послије молитве.

Мејова је рекла да ће бити ангажоване додатне полицијске снаге да би се гарантовала безбједност и да је Британија у прошлости била превише толерантна према свим облицима екстремизма.

Мушкарац стар 48 година ухапшен је под сумњом да је покушао да изврши убиство.

Полиција је објавила да су све жртве муслимани, а очевици су рекли да је ухапшена особа узвикивала поруке против припадника муслиманске вјероисповијести.

Очевиадац Абдул Рахман рекао је да је возач узвикивао да треба "убити све муслимане". Рахман је потом са осталим грађанима савладао возача, кога је полиција касније ухапсила.

Извор: СРНА